Reality Formats

Tи си човекът от играта в реални условия за оцеляване

В тези формати ти си човекът от играта в реални условия за оцеляване, социални ситуации, сделки, показване на таланти ! Сървайвър, Биг Брадър, Къртицата…Всичко се превръща в шоу, политиката е шоу, икономиката, културата, спортът…животът и смъртта са шоу. Дори космосът е шоу, никой не може вече да се скрие от всевиждащите камери. Но нека видим и добрата страна на реалити форматите, смелите сървайвъри, новите таланти и новите взаимоотношения.

Бъдещето принадлежи на креативността, на новото интересно преживяване, истинското шоу с обучаващ ефект.


Когато говорим за тренинги за оцеляване сред дивата природа, то способността да останеш жив, да оцелееш, да запазиш спокойствие и здрав разум, решителност, воля, морал и позитивно мислене са критерии за справяне във всяка ситуация на живота. Тук е необходима предварителна подготовка, проучване, планиране, екипировка, набавяне на храна и вода в екстремни условия, залагане на капани за диви животни, разпознаване на ядливите растения, умения за лагеруване и палене на огън, разчитане на знаци за ориентиране, как да останеш невидим, преодоляване на различни терени, грижа за здравето и първа помощ, сигнализиране и кодове.

Всички ние сме свикнали да живеем в сивото градско ежедневие и в нашите умове са насадени едни и същи модели на поведение, думи, изрази, картини… Това довежда до притъпяване на сетивата и липса на внимание за протичащите процеси около нас. Ако се практикува съзнателно, всеки вид екстремен спорт води до разчупване на тези модели. Екстремните спортове имат за цел да повишат будността и вниманието ни. Те възпитават воля , морал, уважение, сила, концентрация, издръжливост, гъвкавост и засилват връзката ни с природата. Можем да работим с четирите елемента – земя, вода, огън и въздух. Докато летиш, плуваш или катериш оформяш всеки един елемент по различен начин. Практикуването на екстремни спортове ни позволява да реагираме адекватно както на обичайните ситуации, така и на шоковите, които ни връхлитат в ежедневието.

Екстремното ни довежда до края на възможностите ни и преминавайки отвъд тях, ние опознаваме по-добре себе си и нашите безкрайни възможности.

Целта на всеки тренинг е да изгради умения и ситуативни техники, които се прилагат от екипа в реални условия, а нестандартните тренинги водят до конкретно решаване на работни проблеми и с план за действие.


Пазарът на труда в съвременния свят е много динамичен и налага промени, към които хората трябва да се адаптират и тренингите са насочени да дават добра подготовка за висококонкурентни, активни и адаптивни кадри с предприемачески дух и култура.

Хюман Дизайн Карта

advertisement